BLOG

 

WE SUPPORT CHILDREN AND YOUTH TO REACH THEIR FULL POTENTIAL

 

Health & Wellness beurs

Participatie aan Health & Wellness beurs KKF 11 t/m 13 oktober 2019

Twinningfaciliteit Suriname-Nederland (UTSN)

Nieuwe impuls aan verslavingszorg in Suriname

De Stichting “Geloof en Nieuw Leven” heeft onlangs de eerste 12 stappen kliniek in Suriname geopend. Deze methode heeft men geleerd via samenwerking met een Nederlandse organisatie ”Christelijke Hulpverlening Oost Groningen (CHOG)”. De partners zijn beiden werkzaam in de verslavingszorg en hebben door de uitwisseling een nieuw element aan de Surinaamse behandeling toegevoegd, namelijk het “Celebrate Recovery programma”. Dit programma benadert de 12 stappen methode van Alcohol Anoniemen. Met de verworven methode wordt thans een nieuwe vorm van laagdrempelige begeleiding geboden aan personen met verslavings- en persoonlijke problemen.

Het samenwerkingsproject is gedaan uit de Twinningfaciliteit Suriname Nederland, welke gefinancierd wordt door het Nederlandse Ministerie van Buitenlanse Zaken. De Uitvoeringsorganisatie Twinningfaciliteit Suriname-Nederland (UTSN) heeft het project begeleid. Bij de opening van het centrum op 28 maart blikten alle betrokkenen terug op een geslaagd traject dat van groot belang is voor de hulpverlening aan verslaafden.

Officiёle opening van de 12 stappen kliniek op 28 maart 2019. Nederlandse Twinningpartners van de Christelijke Hulpverlening Oost Groningen in het midden; Erik Velema en André Sluik.

Geflankeerd door pastor Henna Tjin Kon Kiem en Apostel Erick Tjin Kon Kiem oprichters van de opvanginstelling.